Firmware upload on Cisco Nexus

Toen ik bezig was met het uitzoeken van hoe ik de Cisco Nexus switch bij een klant kon upgraden liep ik tegen het probleem aan dat ik de firmware ook nog eens moest uploaden naar de desbetreffende switch(es). Voor tftp was de te uploaden firmware te groot. Ik dacht toen aan WinSCP, maar dat werkt dus niet out-of-the-box. Dus hieronder een uiteenzetting hoe ik het werkend heb gekregen.

  1. Als eerste wil je natuurlijk een backup maken van de huidige firmware en configuratie en daarvoor moet je de onderstaande twee features enablen op de Cisco Nexus switch. Eerst commando is om te controleren welke features al ingeschakeld zijn:
    show feature | sec enabled
    feature bash-shell
    feature scp-server

2. Als deze features ingeschakeld zijn, kun je met WinSCP inloggen op de Nexus switch. Let wel op dat je bij protocol SCP selecteert. Daarna de rest invullen en bewaren of meteen inloggen.